kunstprojecten

Door de gesprekken met de kinderen, ouders, bewoners en vele betrokken organisaties die de Schilderswijk een warm hart toedragen, ontstaan er bijzondere relaties. In samenwerking met partners in de wijk ontwikkelen we sociaal artistieke projecten.

Bekijk meer kunstprojecten
In 2017 hebben we 1500 kunstactiviteiten verzorgd in de Schilderswijk, Transvaal en omgeving.

na schooltijd

Ben je creatief? Houd je van kleur? Vind je het leuk om dingen te maken?
En om van echte kunstenaars les te krijgen? In het lesatelier van Art-S-Cool aan de Ferdinand Bolstraat 33 en in Bibliotheek Transvaal bieden we na-schoolse kunstlessen aan.

 • 8+

  Tuesday
  Art-S-cool

  • Kunstlessen in ons lesatelier, bijvoorbeeld schilderen, kleien, tekenen en meer. Je mag ook zelf vertellen wat je wil leren.

   Waar:
   Art-S-Cool Ferdinand Bolstraat 33 (zijstraat Wouwermanstraat), 1e etage.

   Wanneer:
   Iedere dinsdag van 16.30 – 17.30 uur (schoolvakanties geen les)

   Kosten:
   1e les gratis proefles. Losse les € 3,- met Ooievaarspas en € 6,- zonder Ooievaarspas. Met Ooievaarspas een jaar lang gratis les. Meer informatie over de regeling.

   Leeftijd:
   Voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

   Doe je mee? Leuk!
   Kom samen met je vader of moeder, broer of zus of andere leuk vriendje of vriendinnetje iets moois en kunstzinnigs maken.

  • doe mee
 • 8+

  Wednesday Art-S-Cool

  • Kunstlessen voor ouders en hun kinderen in ons lesatelier, bijvoorbeeld schilderen, papieren dieren maken, sieraden ontwerpen en meer. U mag ook zelf vertellen wat u wilt maken.

   Waar:
   Art-S-Cool Ferdinand Bolstraat 33 (zijstraat Wouwermanstraat), begane grond.

   Wanneer:
   Iedere woensdag van 13.30 – 14.30 uur (schoolvakanties geen les)

   Kosten:
   Gratis

   Leeftijd:
   Geschikt voor alle leeftijden

   Doe je mee? Leuk!
   Kom samen met uw kinderen, buurvrouw of vriendin iets moois en kunstzinnigs maken.

  • doe mee
 • 8+

  Friday 
  Art-S-Cool

  • Elke week kijken we samen naar van werk van kunstenaars of ontwerpers, van schilderijen tot serviesgoed. Hierna ga je zelf iets maken met als inspiratie wat we hebben bekeken.

   Waar:
   Bibliotheek Transvaal, in de algemene werkruimte.

   Wanneer:
   Iederen vrijdag van 14.00-15.00 uur (schoolvakanties geen les)

   Kosten:
   gratis, let op het kan erg druk zijn, zorg dat je een toegangskaartje op tijd haalt (verkrijgbaar vanaf 13.00 uur bij Mohammed)

   Leeftijd:
   vanaf 6 jaar (jongere kinderen kunnen alleen meedoen met begeleiding, zodat ze geholpen kunnen worden door bijv. oudere broer of zus)

   Doe je mee? Leuk!
   Kom samen met je vader of moeder, broer of zus of andere leuk vriendje of vriendinnetje iets moois en kunstzinnigs maken.

  • doe mee

workshops

Regelmatig verzorgt Art-S-Cool kunstworkshops in de wijken of elders in Den Haag. Zo verzorgen we ieder jaar workshops voor het festival De Betovering en begeleiden we ook voor de Kinderboekenweek kunstworkshops op verschillende locaties.

 • workshop

  Waterfestijn Ypenburg

  Op het jaarlijkse Waterfestijn Ypenburg kon je genieten van de Drakenbootrace, een divers muziekprogramma, een gezellige braderie en ook van het aanbod van Art-S-Cool. Jong en oud maakten kleurrijke waaiers en maskers.

 • bekijk de foto’s
 • workshop

  Het Ooievaarsfestival

  Het 15-jarig bestaan van Het Ooievaarsfestival werd op zondag 19 november 2017 gevierd in het Haagse Stadhuis. Ook Art-S-Cool was aanwezig. Tijdens de workshop kon iedereen, van jong tot oud, langskomen om sieraden van speksteen te maken.

 • bekijk de foto’s
 • workshop

  Kinderboekenparade

  De Kinderboekenparade was weer een feestje! De kinderen maakten samen met de kunstdocenten van Art-S-Cool hun eigen monsterpak. Hieronder kun je de foto’s zien van deze monsterlijke creaties!

 • bekijk de foto’s

betaal €3,- voor een losse les met de Ooievaarspas

dus 50% korting

Ooievaarspas aanvragen